A
A
A
1 maja
Dzisiaj święto klasy robotniczej. Dlatego z tej okazji wszystkim pracującym www.koledzyzwojska.pl Życzenia aby doczekali w zdrowu do emerytury, dobrych zarobków, godnego życia, wyrozumiałego szefa. A wszystkim tym co mi odpowiedzą że 1 maj to komunistyczne święto powiem że są w błędzie. Zawsze będę obchodził 1 maja bchociażby dlatego że to jest święto ludzi pracy a nie komunistów. (komuniści to święto tylko sobie przywłaszczyli), jeśli ktoś nie wie z jakiej okazji 1 maj jest świętem ludzi pracy, święto Józefa Robotnika. Jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. 1 MAJ TO ŚWIĘTO NASZE!!!
- Zaloguj się lub zarejestruj by komentować
Zaciągnij sie (logowanie)
*Przypomnij hasło |
Pomoc
Nie zaciągnąłeś się jeszcze? załóż sobie konto.
By oglądać tą stronę potrzebujesz dodatku Flash Player w wersji 8 lub wyższej

???:)))
Aby obchodzić to święto trzeba wykonać 120% normy jak Birkut!!!
?
Edward, Ty tak myślisz? Czy robisz sobie jaja?:-) Jak wiadomo Birkut był postacią fikcyjną ("Człowiek z marmuru") My żyjemy tu i teraz, nie ma więc sensu mieszać fikcji z żeczywistością.
???Pewnie , że jaja:))
Niby Birkut był fikcją , ale te fikcyjne nawyki były często praktykowane (czyny partyjne itp.).
Pewnie i w kopalniach trzeba było odpowiednią górę węgla wydobyć aby uczcić to święto!!!
Gierek musiał być zadowolony:)) Nie ??:)))
Ja za swoich młodzieńczych (szkolnych) lat miałem obniżone sprawowanie za to , że nie było mnie na pochodzie pierwszomajowym.
no widzisz...
przebłyski dobrego myślenia Masz . I od czasu do czasu coś logicznego klikniesz.Tak to Nasze ROBOTNICZE Swieto chodz niektórym ono już zaczynało przeszkadzać.
http://pl.wikipedia.org/wiki/
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Pracy
Tylko co z tego...
że choć tak to jest udokumentowane,to wielu to nie przekona i 1-szy Maja będzie się kojarzył z wrażą komuną po 45 roku... dla wielu "głos płynący z kruchty" ma wieksze znaczenie niż najsumienniej opracowane ustalenia historyków...