A

A

A

Dziwnów J.W.50-18 rocznik 73-75 8 KOŁ. BAT.SAPERÓW M-Woj.

Wzywam Was ;
Stancie do apelu na drodze wspomnień z lat :wiosna 1974 - pazdziernik 1975. KOLEDZY z III komp.saperów -"Techniczna" a zwłaszcza st mar.Janiszta Zbyszka z Dołubowa pow. Siemiatycze czy St.mar.Dąbek Marian z Kliczkowa M. pow.Sieradzki od PTG-isty i kierowcy jedynego/w bat./ skrzyniowego Jelcza 315 z p-pą- Romka z Olsztyna.
Pozdrawiam pana bos.Krzysztofa Samsonowicza,/d-cę plut. zaopatrzenia/u ktorego reszte slużby spędziłem jako kierowca Jelcza.

wpomnienie

w 1973 -1975 byłem w kompni płetwonurków dow. por. piątek i jego zastępca bos. paluszkiewicz oraz trepr waszkiewicz i pruchniak. pozdrwiam

W latach 1972-1974 byłem

W latach 1972-1974 byłem zakwaterowany w Waszej jw.Mieszkaliśmy przy placu apelowym w takiej przybudówce obok komandosow. Na lotnisku stały nasze samochody namiarowe+radiostacja. na pewno spotykaliśmy sie na stołówce.

no nareście spotkałem kolegow

był to plut.łączności na tzw. Kom. Technicznej

Kiedyś w latach 80-ych

Kiedyś w latach 80-ych bylem na przysiędze u szwagra W OLESNICY/SZKOŁA SŁUŻB LOTNICZYCH/ I tam własnie spotkałem tego TREPA (bosmat.waszkiewicza) pelniącego służbę ROZPROWADZAJĄCEGO WARTĘ na terenie jednostki.Pamiętam,ze przezywany był w Dziwnowie na komp.pletwonurków -"ŚCIGACZ"
Poznałem jego "buskę" mimo.że zmienił mundur z czarnego na stalowy.Mój okrzyk SCIGACZ!!! był czymś co podminowało mnie i jego. Kto wie, gdyby nie moja żona i jej młodszy ,w mundurze,brat to RUSZYLBYM NATEGO TREPA.
Na komp. Techn. rownież byl "trepisko" o nazwisku Słabolepszy a wzrostu był jak por.Kawa 2.07 m

p.s por.Kawa odszedł na wieczną wachtę jako emerytowany kpt.mar.w 2006

Pozdrawiam.

Opowiedz nam swoją:
śmieszną,
odjechaną,
niebezpieczną...
czytaj więcej

Nasza trybuna honorowa
Kto ważny odbiera nasze defilady
czytaj więcej

I Ty możesz awansować, dostać order lub pochwałę przed frontem oddziału
czytaj więcej