A
A
A
warunki o prace w wojsku zawodowym
powiem tak mam 19 lat i chcialbym pracowac w wojsku, jestem juz zarejestrowany ale czeka mnie jeszcze komisja lekarska oraz jestem w trakcie konczenia szkoly sredniej (tzn 3 klasa technikum, ale chcialbym doknczyc juz zaocznie), co musze spelnic zeby ubiegac sie o prace w wojsku, jakie dokumenty itp bo narazie to wiem gdzie podanie zlozyc ale wiecej nie( w necie nie znalazlem zadnej konkretnej informacji) moze wlasnie tutaj, na tym portalu zasiegne glebszych informacji...
- Zaloguj się lub zarejestruj by komentować
Zaciągnij sie (logowanie)
*Przypomnij hasło |
Pomoc
Nie zaciągnąłeś się jeszcze? załóż sobie konto.
By oglądać tą stronę potrzebujesz dodatku Flash Player w wersji 8 lub wyższej

Kamila Hej. Jakies 2tyg temu
Kamila
Hej. Jakies 2tyg temu zglosilam sie na WKU gdyz chcem isc do wojska a pozniej chcem tam zostac i rozpoczac normalna prace w wojsku. 4 marca mam test sprawnosciowy i jesli wszystko pojdzie ok to wysla mnie na szkólke na 9 miesiecy. Czy moze mi ktos odpowiedziec na pytanie czy jesli zdam te testy itd, i juz zloze wszystkie papiery to kiedy moge sie spodziewac ze mnie wezma do wojska????????
oczywiscie sglosze sie w
oczywiscie sglosze sie w WKU, tylko chcialem bardziej poglebic swoja wiedzę, wlasnie z ta slozba zasadnicza to nie wiem co i jak czy trzeba czy nie bo mnie pobor nie obowizuje( jestem 1 rocznikiem co tak ma) komisje lekarska mam bodajrze w lutym. dzieki za odpowiedzi i zobaczymy a co bedzie dalej poinformuje:)
Słuchaj Tomaszu to co ja
Słuchaj Tomaszu to co ja słyszałem to podstawą ubiegania się o prace w wojsku jest ukończona służba zasadnicza , papiery od lekarza normalne trzeba być sprawnym fizycznie jakieś tam się wykonuje ćwiczonka czyli bieg bodajże na 2km , podnoszenie na drążku i coś tam jeszcze ale niewiem dokładnie jak jest w innych jednostach ja mówie o jednostce podhalańczyków z Rzeszowa oni własnie takie wymogi potrzebują jak czytałem ich ulotke.
Dobrze by było gdyby Tomek
Dobrze by było gdyby Tomek zgłosił się do WKU.Tam napewno uzyska więcej informacji.Tomasz weź pod uwagę to że jest teraz możliwość wstąpienia do wojska jako żołnierz zawodowy,chyba że chcesz pracować jako pracownik cywilny?Nie wiem czy teraz jest taka możliwość ale jak ja byłem w wojsku było kilku cywilnych pracowników w naszej JW min.mechanik samochodowy,szefowa kuchni wojskowej,pielęgniarki i bodaj pracowały też dziewczyny na centrali telefonicznej.Najpewniejszym jednak źródłem informacji będzie WKU.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.